Hem Info Historik Bilder Downloads Gästbok Träffar Länkar

# Vinnarbilar och prisutdelning

En stor pärs med mankemang och problemlösning!

Det hela började vid frukost, som vi åt i det fria på Trollhättans "Folkets Park" där vi övernattat. Tre stora blaffor med Måsspillning lös vitt på pärlans motorhuv och tak. Efter sköljning med vatten och torkning, fortsatte det med 3 motorstopp på vägen mot festivalplatsen. Dålig strömkontakt vid startmotorn. Ström till bensinpump och tändspolar föll bort. Efter lite pillande med mejsel tog vi oss i alla fall in på området. Sista metrarna för att få den på plats fick dock ske med handkraft.

Nu var goda råd dyra. Hur skulle vi ta oss därifrån? Vad händer om bilen vinner? Ska vi skjuta den fram inför alla, som kanske undrar om det överhuvud taget finns någon motor i den? Att ställa sig och meka på utställningsplats, verkade inte heller särskilt lockande.

Efter en stunds klurande kom jag på hur man kunde göra. Kanske kunde jag komma över en liten kabelstump på en halvmeter? Om jag sedan kopplade den direkt mellan batteriets pluspol och tändspolarna, vilket också skulle mata bensinpumpen med spänning. Huvudströmbrytaren skulle då även fungera som tändningslås.

Visserligen skulle det inte gå att stänga av motorn på ett smidigt sätt, men det borde fungera med att släppa kopplingen, med en fot på bromsen och växel i.

Med en halvmeterskabel för en tia på fickan gick vi och käkade lunch. Rätt som det var ringde mobilen: "Hej det var från Saabtävlingen, vi har utsett Din bil som vinnare i 92-klassen" Det otroliga hade inträffat! Snabbt iväg med matbrickan till diskstället, ner till bilen, upp med huven och skruva dit kabeln som planerat. Puhhh... Som ni kan se på bilderna nedan så  fungerade det!!

Felet är numera tillrättat, och bestod i att den som en gång i tiden tillverkat kabelhärvan, haft lite för bråttom när kabelskon klämdes fast. Den hade klämts över isoleringen med otillräcklig kontakt som följd. Lite lödtenn och värme gjorde sedan susen efter att vi kommit hem.


   Tillbax till Festivalmenyn