Restaby Maskin & Allteknik
 

 


Hem Info Historik Bilder Downloads Gästbok Träffar Länkar

 

Företagspresentation

 

Bakgrund

Företaget är alldeles nystartat och drivs i liten omfattning av undertecknad vid sidan om det ordinarie arbetet som rotelchef på Tekniska Roteln vid polismyndigheten i Örebro län. Syftet med verksamheten är just nu, att skapa möjlighet till rekreation och återhämtning från det ordinarie arbetet. I nuläget drivs det hela således mer som en hobbyverksamhet. Jag ser det också som en förberedelse inför den annalkande pensionen. Kanske att jag kan ta deltidspension lite tidigare och dryga ut kassan med verksamhet i firman framöver?

Innehavare

Vem är då innehavare? Jo det är en individ (jag) som har en bakgrund som verkstadsmekaniker och maskiningenjörsutbildning, som blev polis. Inom det polisiära hamnade han så småningom som kriminaltekniker vid Tekniska Roteln i Örebro, och där han sedan 2003, också innehaft befattning som arbetsledare och chef . Det mekaniska intresset har dock aldrig lämnat honom sedan skoltiden vid Tullängsskolan. Då ekonomin under år 2006 tillät, så köpte han en begagnad 8” svarv från 1956 vilket också blev början på företagsidén.

Utrustning

Sedan registreringsproceduren med firmanamn, F-skattebevis och momsregistrering var klart i december 2007 så köptes ett antal begagnade maskiner upp, vilka följer: 1 mindre fräs (Sajo UF 52), 1 pelarborrmaskin (Japansk på Arbogastativ), 1 hemmagjord bandputs samt en kallsåg (Kasto). Det finns således idag utrustning så att det går att fixa det mesta. Det som inte klaras ännu är invändiga kilspår. En stickapparat till fräsen sökes därför.

Åtaganden

Jag kan därför tänka mig åtaganden (i mindre omfattning) som följer:

  • Demontering, tillverkning av trasiga komponenter, samt återmontering. Med andra ord Reparationsarbeten.
  • Tillverkning av specialverktyg efter ritning. Således enklare Verktygsmakararbete.
  • Tillverkning av mindre (hanterbara) komponenter på Legobasis och utan större tidspress.

Kostnader/Priser

Företagets normala timtaxa är för närvarande 100 SEK per effektiv arbetad timme exkl. moms. I övrigt göres en prisöverenskommelse vid varje enskilt uppdrag och tillfälle.

Övrigt

Nedan följer några bilder på den maskinella utrustningen och exempel på utförda arbeten.

Översiktsvy av den maskinella utrustningen.


Fräs och Kallsåg

 

Svarv och verktygsskåp

Bandputs och Frästillbehör

  

Översikt på resten av verkstaden med verktygsskåp och pelarborr till höger, samt Saaben förståss.

Tillverkade tappar och muttrar för hjulombyggnad på bil till En-muttersfälgar. Vänster och högergängor (M45 x 2,5) Specialstål och flygplans aluminium.

  

Specialverktyg för kamremsbyte Peugeot.

 

Stödlinjalsfäste för och till Gängrullmaskin.

Skruvstycke till Gängrullmaskin.

Med hopp om att detta kan initiera ett kommande affärsutbyte till fromma för både företag och uppdragsgivare?

 

Per-Anders Carlsson

Kontakt: webmaster@saab92.se


Tillbax till Startsida