Hem Info Historik Bilder Downloads Gästbok Träffar Länkar

# Svenska Saabklubben, med underklubbar SaabTurbo och Saab Sonett, anordnade Saabens dagar 17-19 juli i Trollhättan. Träffen kombinerades också med "Fallens dagar" och etappmålgång i midnattsolsrallyt. Läs mer här. Vädret kunde i.o.f.s. ha varit något bättre på lördagen, då himmelens stora portar öppnade sig på eftermiddagen vid prisutdelningen, men i övrigt ett mycket lyckat arrangemang.

Vår Saab fick också den stora hedersuppdraget att köra först i kortegen när Saabhusbilarna gjorde entré. Läs mer om Saab92-husbilen här. Under lördagen som började med ett familjerally, gjorde vi också en ny bekantskap med familjen Tord Wiklund. Det visade sig nämligen att Tord ägt vår bil en kort period och kände till hela dess bakgrund, vilken närmare kan studeras här.

Fredagen ägnade vi i stort åt att kika igenom hela Saabmuséet, varpå vi tog linbanan över till kraftverken och "fallen" för att avsluta dagen med att möta deltagande ekipage i midnattssolsrallyt.

lördagen deltog vi i det anordnade familjerallyt, som i duggregn, ledde oss på en ca 6 mil lång runda av vackra små asfalterade vägar i trakterna runt Trollhättan. Ett mycket välarrangerat rally med fika i gammal fin ordenslokal på landet. Ett 50-tal ekipage från hela landet, var med och delade på den fina upplevelsen.

Här kommer lite bilder från fredagens upplevelser och en video som visar när vattnet släpps på i "fallen". 10.000 kubikmeter vatten i sekunden forsar fram, en verklig sevärdhet:

Video från fallen
 

Bilder från fredagens upplevelser:

Video på en riktig 2-taktare HÄR.

 

Bilder från lördagens upplevelser:

Peoples Choice (en Saab92):

Husbilskortegen:

 

 

Tillbax